Veel gestelde vragen


Waar kan ik een nachtvergunning bestellen van HSV de Gender?

Nachtvergunningen worden beperkt uitgeveven per kalenderjaar.

Voor meer informatie neem contact met ons op via het contactformulier.

Waar kan ik de JeugdVISpas kopen?

De JeugdVISpas is eenvoudig te bestellen via www.vispas.nl. Afrekenen kan nu zowel via IDEAL, Mastercard, Bancontact, PayPal en VISA.


De JeugdVISpas is het lidmaatschapsbewijs van een vereniging. Op de VISplanner of in de lijsten van viswateren staat waar je mag vissen. Je dient lid te worden bij een vereniging om de JeugdVISpas te bemachtigen. Als je nog geen lid bent van een vereniging, dan kun je de JeugdVISpas online kopen of bij de hengelsportvereniging en/ of hengelsportzaak/dierenspeciaalzaak bij jou in de buurt.

Je krijgt bij het verkooppunt een Voorlopig Bewijs van Lidmaatschap mee, met de bovenkant kun je direct gaan vissen en deze is een maand geldig. Door de onderkant (Aanvraag Definitief Lidmaatschap) op te sturen naar Sportvisserij Nederland zorg je ervoor dat wij de JeugdVISpas voor je kunnen aanmaken. Deze JeugdVISpas wordt binnen 10 werkdagen na ontvangst van ‘Aanvraag Definitief Lidmaatschap’ opgestuurd.

De kosten voor de JeugdVISpas zijn afhankelijk van de gekozen hengelsportvereniging, maar de prijs ligt gemiddeld rond de €20,-.

Hoe kan ik mijn lidschap opzeggen?

Via www.mijnsportvisserij.nl is het mogelijk om aan te geven dat je je lidmaatschap (de VISpas) wilt beëindigen. De VISpas is het bewijs van lidmaatschap van de vereniging, die voorop de VISpas staat gedrukt.

Let op: de VISpas is geldig gedurende het lopende kalenderjaar. Het opzeggen van de VISpas voor het komende kalenderjaar moet vóór 1 oktober van het lopende jaar gebeuren. De datum van versturen van onderstaand formulier is hierbij van toepassing.


 Opzeggen werkt als volgt:

 

 

 

  1. Ga naar www.mijnsportvisserij.nl
  2. Registreer je eenmalig of login
  3. Kies 'VISpassen' in het menu (Koppel indien nodig nu eerst je VISpassen aan je account)
  4. Kies onder 'Acties' voor 'Opzeggen' bij het document dat je op wilt zeggen.
  5. Geef een reden op en klik op 'Opzeggen'.

 

Hoe kan ik een adreswijziging doorgeven?

Je kunt eenvoudig je gegevens wijzigen via MijnSportvisserij

 

1. Ga naar www.mijnsportvisserij.nl
2. Registreer je eenmalig of log hier in
3. Kies 'VISpassen' in het menu (koppel indien nodig nu eerst je VISpassen aan je account)
4. Kies onder 'Profiel' voor 'Wijzig adres' 
5. Geef je nieuwe postcode en huisnummer door met de ingangsdatum van je verhuizing

Nadat je het formulier hebt ingevuld, ontvang je een automatische bevestiging per e-mail omtrent de verhuizing.

 

Ik ben lid van meer dan één vereniging. Kan ik geld terug krijgen?

Let op: dit geldt niet voor de JeugdVISpas

 

Bij iedere vereniging waarvan je lid bent krijg je de VISpas. De VISpas is namelijk het bewijs van lidmaatschap van die verenigingen. Maar slechts bij één van die verenigingen hoeft u de landelijke afdracht te betalen. Daardoor wordt het een stuk goedkoper om van meerdere verenigingen lid te zijn.

De afdracht aan de landelijke organisatie is €15,-. Bij een tweede lidmaatschap worden er slechts administratiekosten gerekend á €3,50.

Via www.vispas.nl kun je direct de extra VISpas kopen, mits de VISpas betaald is. 

Je kunt de te veel betaalde afdracht terugvragen via www.sportvisserijnederland.nl. Na het invullen van het formulier en door de drie stappen te doorlopen ontvang je het te veel betaalde bedrag z.s.m. teruggestort op uw rekening

Is de Nachtvis- en Derde Hengeltoestemming op mijn Vispas geldig jullie visvijver?

Nee,

De Nachtvis- en Derde Hengeltoestemming welke je als sticker kunt aanvragen bij Sportvisserij Nederland zijn niet geldig op visvijver t"Biesven".

Nachtvissen is toegestaan in alle wateren met het symbool 'maantje' in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren en de VISplanner. Onder ‘nachtvissen’ wordt verstaan: het vissen van twee uur na zonsondergang tot één uur voor zonsopkomst. In natuurgebieden kunnen afwijkende regels gelden!

Ook wordt er in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren met een symbool 'drie' aangegeven of er met een derde hengel mag worden gevist. Zie je dit symbool dan mag je – als je in het bezit bent van de VISpas en de Derde Hengeltoestemming – met een derde hengel vissen in het betreffende water.